بخش روانشناسی بزرگسالان

هدف کمک به بهزیستی افراد گروه هدف در آسایشگاه می باشد ، افرادی که در این بخش ها زندگی می کنند در دو گروه قرار می گیرند : یا از کودکی در آسایشگاه بوده اند و یا در بزرگسالی به جمع خانواده فیاض بخش پیوسته اند . کسانی که از کودکی در آسایشگاه زندگی کرده اند دوران رشدی خود را در شرایط آسایشگاه سپری کرده اند و با توجه به شرایط دچار بعضی کمبودهای رشدی هستند. کسانی که در بزرگسالی به آسایشگاه آمده اند نیاز به سازگاری و تطبیق بیشتری با محیط دارند. از این جهت نیازهای روانشناختی این افراد کاملاً متفاوت است و روانشناس باید توانایی شناخت نیازهای روانشناختی افراد و کمک به ارضای این نیازها را داشته باشد.
روانشناس به افراد کمک می کند با قابلیت ها و محدودیت های خود و نقش و جایگاه اجتماعی خود بیشتر آشنا شوند . در زمینه ازدواج این افراد نیاز دارند تا با توانمندی ها و محدودیت های خود و همسر آینده شان آشنا شوند و تصمیم منطقی و درست را اتخاذ نمایند. درزمینه اشتغال ، روانشناس فرد معلول را با امکانات خود و جامعه آشنا می کند و از این جهت فرد معلول با واقعیات زندگی اجتماعی روبرو می شود و به او کمک می شود تا خود را با این شرایط تطبیق دهند.
و درنهایت رسالت روانشناس در این مجموعه آموزش و کمک به افراد معلول است تا خود را با شرایط جسمی و محیطی سازگار کرده و بتوانند تجربه زندگی سالم روانی را داشته باشندو به بهزیستی روانشناختی آنان کمک شود.

اهم فعالیت های این بخش عبارتند از :

مشاوره های فردی :

در این حوزه که اصلی ترن حوزه فعالیت روانشناسان است هر روانشناس روزانه حداقل ۴ تا ۵ مددجو را بصورت فردی در جلسه مشاوره ویزیت می کند . جلسات مشاوره حداقل ۴۵ دقیقه طول می کشد و درآن با کمک های علم مشاوره به مشکلات مددجویان پرداخته می شود.

مشاوره های گروهی :

در این حوزه روانشناس با تشکیل گروه های درمانی به جریان درمان مددجویان کمک می کند . گروه درمانی یکی از شیوه های روان درمانی است که تأثیر زیادی در پذیرش و سازگاری افراد دارد ، در مؤسسه شهیدفیاض بخش جلسات مشاوره گروهی هفته ای یکبار انجام می گیرد.

مشاوره خانواده ( به خانواده های مددجویان و پرسنل ):

روانشناسان آسایشگاه که در حوزه خانواده درمانی هم تخصص دارند در این زمینه به مددجویان و پرسنل خدمات می دهند. خانواده های مددجویان و پرسنل با مراجعه به روانشناسان مرکز از خدمات روانشناختی استفاده می کنند.

برگزاری کلاس های آموزش گروهی:

این کلاس ها جهت بالا بردن کیفیت و میزان رضایت افراد از زندگی زناشویی ، زندگی کاری و زندگی اجتماعی و۰۰۰ برای پرسنل اجرا می شود ، برگزاری جلسات آموزشی برای مددیاران ، پرسنل و مددجویان هر ۱۵ روز یکبار (یک هفته در میان) انجام می گیرد.

مشاوره ازدواج :

از آنجا که ازدواج یکی از مراحل رشدی زندگی و نیاز هر فرد می باشد مددجویان آسایشگاه به عنوان افراد خاص نیازمند کمک های بیشتری در این زمینه هستند ، لذا روانشناسان مرکز در این حوزه فعالیت چشمگیری دارند و با جلسات مشاوره ازدواج مددجویان را در جهت ازدواج موفق یاری می رسانند.
همین حالا می خواهم کمک کنم