واحد فیزیوتراپی

فیزیوتراپی یکی از رشته های توانبخشی است. واژه فیزیوتراپی از دوبخش «فیزیو» و « تراپی» تشکیل شده است و به معنای درمان عوامل فیزیولوژیک و مشکلات جسمانی است.
فیزیوتراپی با استفاده از مانورهای دستی ، تمرینات ورزشی که مبنای علمی دارد و نیز با کمک از تجهیزات مکانیکی ، جریان های الکتریکی که جریان حرکت را تسهیل می نماید به خدمت رسانی می پردازد .هدف از فیزیوتراپی پیشگیری از بیماری ها ، درمان ، توانبخشی ، بالا بردن سطح سلامت و بهبود کیفیت زندگی افراد و تطابق با محیط است.
بخش فیزیوتراپی مجموعه وظایفی متنوع تر و فراتر از فیزیوتراپی معمول دارد . چرا که تنوع مددجویان با معلولیت های مختلف باعث ایجاد تنوع در شیوه های درمانی شده است.
ارجاع مددجویان به بخش فیزیوتراپی با دستور مستقیم گروه پزشکی مجموعه ( متخصص ارتوپدی و پزشک عمومی ) صورت می گیرد و مددجویان به دو صورت  مراجعه حضوری به واحد فیزیوتراپی و درمانی بالینی از خدمات این بخش بهره مند می شوند.
درمان بالینی برای مددجویانی است که بدلیل محدودیت های فیزیکی و جسمانی امکان حضور در بخش فیزیوتراپی را ندارند ، لذا درمانگر بر بالین مددجو حاضر می شود و براساس دستورات پزشک به شیوه ای از درمان که منجر به جلوگیری از عوارض بی حرکتی ، افزایش متابولیسم اندام ها و بالا بردن ظرفیت تنفسی مددجو و نیز به حداقل رساندن پیشرفت پروسه معلولیت می پردازد.
فیزیوتراپی مجموعه نیز طبق استانداردهای این رشته دارای بخش های مختلفی است :
  • بخش الکتروتراپی که در حال حاضر با 7 تخت فعال با استفاده از اشعه مادون قرمز به درمان مددجویان می پردازد.
  • بخش مکانوتراپی که کلیه امکانات لازم مانند وسایل مکانیکی چون قره ، دستگاههای بدنسازی در آن موجود است.
  • بخش هیدروتراپی Hydrotherapy ( آب درمانی ) : با استفاده از خواص آب درمانگر عملکرد بهتری را تجربه می کند. با توجه به اینکه وقتی بدن در آب غوطه ور می شود وزن کاهش می یابد و در نتیجه مفصل وزن کمتری را تحمل می کند و فرد بهتر می تواند حرکات تقویتی را انجام دهد. البته آب در مقابل حرکت اندام مقاومت دارد و فرد تلاش می کند با مقاومت آب مقابله نموده و اندام خود را حرکت دهد که این امر منجر به تقویت بیشتر عضلات می شود ضمن اینکه حضور در آب باعث کاهش دردها می شود.
مؤسسه شهید فیاض بخش تنها مرکز توانبخشی مجهز به آب درمانی می باشد که از فعالیت آن حدود 9 سال می گذرد و در دو شیفت صبح و بعداز ظهر مشغول ارائه خدمات می باشد.
تمامی مددجویانی که در بخش فیزیوتراپی مشغول خدمات درمانی می باشند دارای پرونده ثبت اقدامات تیم تخصصی فیزیوتراپی می باشند که در پایان هر 30 جلسه پرونده به روئیت پزشک برای ادامه ، توقف یا تغییر روند درمان می رسد.
هم اکنون بطور متوسط روزانه 80 تا 70 نفر خدمات درمانی بالینی و همین تعداد نیز از خدمات حضوری در واحد فیزیوتراپی بهره مند می شوند.  

همین حالا می خواهم کمک کنم